John McEnroe szerint Andy Murray “legjobb lövése” a francia Open cím megnyerésében

John McEnroe biztos, hogy Andy Murray “a legjobb lövése valaha”, hogy megnyerje a francia nyílt. Még ha megengedi az amerikai színjátszás iránti elkötelezettségét is, ez biztató támogatást nyújt Murray elődöntőjének előestéjén, Stan Wawrinka pénteken.

Ez a mérkőzés elég keménynek bizonyul a lehetőség, hogy vereséget – lehetőleg – Novak Djokovic a döntőben vasárnap. De McEnroe ragaszkodik hozzá: “Van esélyünk Murray-re. Talán a legjobb esélye, hogy megnyerje a franciákat valaha ebben az évben. Idén.Nem tudom, hogy képes lesz-e ezt fenntartani, így nekem mindig a legjobb lövései vannak. A francia Open 2016: Novak Djokovic Tomas Berdych rövid munkáját bővebben

“Te nézzétek meg azokat a srácokat, akik megpróbálják megmagyarázni, hogyan juthatnak el ezek a srácok [Djokovic, valamint a sebesített távollétek, Rafael Nadal és Roger Federer], mint Milos [Raonic] és mások. Stan többször is képes volt rá [a Melbourne-i Nadal és a párizsi Djokovic ellen]. “

McEnroe hozzátette:” Andynek hihetetlenül konzisztens rekordja volt a slamokban – és sokkal keményebbek legyőzni a slamokat, ezek a srácok. Nem kétséges, hogy sokkal jobb lett. Jobb lett, és valószínűleg jobbá tette őket.Ő büszke lehet rá, mint valaki, aki nagy versengéssel próbálkozik.

“Időnként rendkívül nehéz volt és frusztráló. Nyilvánvalóan jobb volt a pillanatai, mint szinte bárki, de mindig van valami, amit te mondhatsz, hogy tehet valamit. Lehet mondani: “Talán a második szolgálata egy kicsit jobb lehet”. De vannak olyan idők, amikor jobb lett, és mások, ahol a valóság csak idegek vagy valami olyasmit kap, ahogy egy kicsit.És akkor mindenki azt mondja: “Lásd – van a régi Murray.”

A régi Murray itt és ott nyilvánvaló volt ebben a versenyen, és kereste a finom formát, elvesztette Djokovicsot, aztán Rómában, ahol megverte. Murray tudja, hogy még egy teljes mérkőzésen még egy meggyőző ritmust kellett megütnie, miután kezdettől fogva küzdött 10 készleten, a legjobb 100, Radek Stepanek és Mathias Bourgue. Valószínűleg négyszeres győzelmének kezdetén és végén tartotta meg Richard Gasquet-t a szerdai negyeddöntőben, hogy megérkezett az új Murray.Időnként fenséges volt, különösen azért, hogy csak két mérkőzést hagyott a meccs utolsó órájában. Mindazonáltal néhány gondja volt a szolgálatának és a Gasquet-nak – bár lecsapta a francia lábát – nem olyan pontos volt, mint amilyennek tetszett volna. Az agyagnál ez egy olyan lövés, amely sok pontot nyerhet, ha a helyes helyen ültetik meg a megfelelő tempóban. A döntőbe teljesen eltérő kihívást jelent – még egy másik keze ellenére is művész Wawrinkában, aki egy évvel ezelőtt elpusztította Djokovic-t. Murray természetesen szemügyre vette a svájci előrehaladást, de rámutatott: “Az a mód, ahogy Stan ellen játszom, különbözik attól, ahogyan Novak ellene játszik, mert bár játékaink meglehetősen hasonlóak, különböző erősségeink vannak és kissé másképp lőttek.Egy év eltelt azóta, és ez a mérkőzés pár nap alatt nem jelent sokat, amikor valóban ott vagyunk.

“Figyeltem, és Stan nagyon jó dolgokat játszott, különösen a meccs végén, amikor ki kellett zárnia. Úgy tűnik, mintha magas kockázatú tenisz lenne, de könnyűnek tűnik. “McEnroe, aki lemond a Wimbledon előtti részéről, felkészülve arra, hogy a BBC-vel megbeszélje Raonicot, az a hatás, azt hiszi, Djokovic olyan jól játszik, hogy meg tudja változtatni Federer 17 lövését. “Jó olyan módon, hogy az emberek beszélnek róla, ez egyfajta történelem a készítésben”, mondta a szerb dominanciájáról. “Olyan gyorsan történt. Pete Sampras leült, miután megkapta a 14-es [slam címét] az US Openen, abbahagyta a játékot ezzel a csodálatos módon.És a következő dolog, amit tudsz, és nem sokkal később, Roger verte meg [a teljes] és Rafa elkapja. Őrült.

“Most Novak, hirtelen 11 éves. Ez őrült, milyen keményen kell verniük. Hihetetlen. Szóval, igen, esetleg ez megtörténhet. És Murray egy párra is felvehet. És Stan úgy néz ki, mintha nagyon veszélyes lenne most. Stannek ugyanolyan nagysága van, mint Andy. Úgy értem, hogy nem tennék a teljes karrierjüket ugyanazon a lapon, de ugyanakkor elég jó hely. “

Leave a comment